Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

PRIDE sezona se blíží - tipy kam…


PRIDE sezona se blíží - tipy kam… (Zveřejněno: 02.06.2014)

(iBoys.cz) Je libo Regenbogenparade ve Vídni, divokou CSD v Berlíně, uvolněnou atmosféru Amsterdamu nebo poněkud skromnější Dúhový pride v Bratislavě?



14.6.2014 - Regenbogenparade Vídeň (www.viennapride.at)

 

Do Vídně to je kousek, tak proč si neudělat hezký (a navíc barevně-teplý) víkend? Průvod startuje v sobotu 14.6. ze náměstí před Radnicí (Rathaus-platz) ve 14:00 a zde bude okruh městem i zakončen. A večer? No samozřejmě je připraveno hned několik akcí!

 

21.6.2014 - CSD Berlin (www.csd-berlin.de)

 

Hned o týden později se nabízí slavná CSD Berlin, kam to také není příliš daleko. Na co se zde můžete těšit? Tak především na velmi pestrou přehlídku všeho uvěřitelného i neuvěřitelného :-). Několik desítek alegorických vozů je pak samozřejmostí, včetně účasti všech významných politických stran (ano, i CDU!). Start průvodu je ve 12:30 na slavné třídě Kurfürstendamm, trasa vede přes náměstí Wittenbergplatz a Nollendorfplatz až k Siegessäule (Vítězný sloup).

 

28.6.2014 - Dúhový Pride Bratislava (www.duhovypride.sk)

 

Chcete vyrazit někam, kde se domluvíte česky? Můžete zkusit Bratislavu - nicméně neočekávejte akci rozměrů Vídně či Berlína. Na druhou stranu tak můžete podpořit slovenské aktivisty, jímž zdejší politická, ale ani společenská situace příliš nepřeje. Bohužel necelé 4 týdny před akcí web organizátorů hlásá v sekci program "program čoskoro"... Tak snad se brzy dozvíme program, trasu i další podrobnosti...

 

2.8.2014 - Amsterdam Gay Pride (www.amsterdamgaypride.nl)

 

Amsterdam je z ČR již trochu dál, ale na druhou stranu kde jinde uvidíte místo alegorických vozů alegorické lodě? Navíc zdejší uvolněná atmosféra a velká popularita akce napříč společností zaručují opravdu dobrou zábavu ;-). Lodě na "Canal Parade" vyplují úderem druhé hodiny odpolední a pořadatelé slibují celých 80 plavidel! Vyražte ale na své "pozorovací" místo včas, protože kanály jsou tradičně lemovány desítkami tisíc diváků!