Infoservis »

Zajímavosti z gay světa

Dům světla není jen azylové zařízení pro HIV pozitivní bezdomovce. Anonymně a zdarma testuje veřejnost na HIV a další infekce. Pro nově otevřenou venerologii s večerním provozem potřebujeme přístroj, který uchová vzorky pro ranní odvoz do laboratoře.



16. ledna se poprvé sejde podpůrná skupina pro gaye a lesby, kteří řeší coming out



Grantová agentura Univerzity Karlovy podpořila výzkumný projekt zaměřený na emoční a osobnostní strategie u homosexuálních a heterosexuálních osob. Zapojte se do výzkumu i Vy, a to zcela anonymním vyplněním dotazníku



Pro queer mládež znamená začátek školního roku obavu z posměšků, šikany, nepříjemných situací v šatně. Znáš to. Tehdy je důležité mít se komu svěřit. Proto je tu poradna Sbarvouven.cz. Přispěj na její provoz! Nadace Vodafone tvůj dar v září zdvojnásobí.



Príďte sa v rámci košického Pride zadarmo a anonymne otestovať na HIV a syfilis. Do mobilného checkpointu ťa pozýva Dom svetla.



Chceš smysluplně uplatnit své talenty, stát se důležitou součástí našeho dream týmu, poznat nové super lidi a podílet se na přípravách největšího lidskoprávního festivalu u nás? Tak to jsi kliknul/a správně!

 



Už se to blíží! Devátý ročník LGBT festivalu Prague Pride oteplí Prahu od 5. do 11. srpna. Duhový průvod projde městem jako vždy v sobotu, to znamená 10. srpna. Koukni na letošní program.

 



 A máme tu další rok a další prázdninovku! Co by to bylo za léto bez tradiční akce GaTe, bez možnosti opět potkat nové zajímavé lidi z celé ČR. Přidejte se!



Crowdfundingový projekt „Bez deště duha nebude“ spustil v červnu LGBT festival Prague Pride, který se letos uskuteční od 5. do 11. srpna. Festivalu stále roste návštěvnost, s ní však souvisí i zvyšující se dopad na životní prostředí. Organizační tým se rozhodl ekologickou náročnost akce řešit. Pojďte do toho s námi a udělejme náš duhový festival víc zelený!



Zapojte se do nového LGBTI výzkumu Evropské unie a sdělte své zkušenosti s diskriminací. Vyplnění dotazníku je zcela anonymní a jeho výsledky poslouží ke zlepšení života gayů, leseb, bi, trans a intersex lidí v celé EU.



Zapojte sa do nového LGBTI výskumu Európskej únie a povedzte svoje skúsenosti s diskrimináciou. Vyplnenie dotazníka je úplne anonymné a jeho výsledky poslúži k zlepšeniu života gejov, lesieb, bi, trans a intersex ľudí v celej EÚ.



Plzeňští medvědi zvou všechny medvědy, jejich příznivce a samozřejmě také všechny ostatní na 3. medvědí víkend v Plzni, který se koná od pátku 24. do neděle 26. května 2019. Připraveno je množství zajímavých akcí. Na některé je třeba se ale přihlásit už do 19. května 2019.



9. ročník charitativního běhu proti homofobii FUN&RUN 2019 se uskuteční v sobotu 18. května v Letenských sadech. Více informací naleznete v tomto odkazu.



Nabídka Domu světla, který je matadorem v testování na HIV v České republice, na bezplatný domácí test na HIV pořád platí.



Zveme vás na další ročník charitativního běhu FUN&RUN.
Jeho cílem je ukázat, že homofobie a stigmatizace lidí s HIV nemají v naší společnosti místo. Registrace jsou otevřeny. Neotálejte s přihlášením! Březnové registrace znásobí Nadační fond pomoci Karla Janečka zlatým řezem. To znamená, že ke každé registraci v hodnotě 300 Kč přidá dalších 185,4 Kč.



Filip by letos v březnu oslavil dvacetiny. Jenže nechtěl žít jako gay v homofobní společnosti. Přijď s námi oslavit život, rozmanitost a potkat se s dalšími lidmi, co to mají trochu jinak.



Dům světla, který je tradičním místem pro testování na HIV nejen v komunitě LGBT, přináší možnost otestovat se na HIV zdarma v pohodlí svého domova.



Pro oblast Orlickoústecka v Pardubickém kraji otevře Česká společnost AIDS pomoc nový HIV checkpoint (HIV poradnu) v Ústí nad Orlicí.



David Matheson, prominentní postava americké „konverzní terapie“, veřejně přiznal, že je gay. Desítky let se přitom věnoval činnosti, která se snaží předělat lidi s homosexuální orientací na heterosexuály.



Angola zrušila zákon o takzvaných zločinech proti přírodě. Ten platil jako zákaz homosexuálního chování.