Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Natočte film na mobil a vyhrajte v…


Natočte film na mobil a vyhrajte v… (Zveřejněno: 07.01.2014)

(iBoys.cz) Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest se bude letos konat už 21. rokem.



Jako jednu z prvních novinek třetí dekády své existence představuje divákům možnost zúčastnit se programu festivalu s jejich vlastními filmy natočenými na mobilní telefon anebo tablet.

21. ročník MFF Praha – Febiofest se bude konat 20.-28. března 2014 v Cinestaru Anděl a už nyní vyhlašuje první ročník soutěže „I ty jsi filmařem“. Zúčastnit se může kdokoliv, kdo do 31. ledna pošle festivalu krátký film natočený na mobilní telefon nebo tablet.


„Jubilejní 20. Febiofest nás po všech stránkách potěšil. Svými hosty, vysokou návštěvností i atmosférou,“ říká prezident festivalu Fero Fenič. „Jsme divácky festival. Proto chceme ještě víc diváky zapojovat do našeho programu, a tak jsme letos připravili soutěž filmů natočených na mobil.“

 

Sedm autorů nejlepších filmů dostane pozvání na 21. ročník Febiofestu a zúčastní se workshopů s předními zahraničními filmaři. Navíc budou mít finalisti zajištěné volné vstupenky na festival. Autor nejlepšího snímku navíc obdrží notebook se střihovým softwarem.

 

Téma soutěžních filmů je zcela volné. Limitem je pouze stopáž 1 – 5 minut a přihlášení filmu do 31. ledna. Snímky je možné už teď předat organizátorům festivalu – nahrát je online na úložiště, které Febiofest připravil společně se svým dlouholetým partnerem, firmou ha-vel.

 

Detailní podmínky účasti v soutěži najdete tady.

 

Více informací o MFF Praha - Febiofest na www.febiofest.cz