Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Třetí sezona Po Frederikovi


Třetí sezona Po Frederikovi (Zveřejněno: 23.10.2013)

Již třetí sezónu se mohou diváci setkávat na prknech Studia Švandova divadla s Ivanem Luptákem, který v hlavní a jediné roli září v monodramatu Po Fredrikovi.



Na představení, které se bude konat v sobotu 26. října mají diváci možnost zakoupit zvýhodněné vstupné za 100Kč. Stačí se na pokladně přihlásit s heslem CRIMP.


Hra vypráví příběh mladíka Johana, kterému setkání s Fredrikem v den jeho jednadvacátých narozenin změní život. Uvědomí si totiž, že holky pro něj zůstanou navždycky jenom kamarádkami. Prožívají spolu krásný vztah, život je pro ně báječný…ale pouze do chvíle, kdy se Johan dozví, že je HIV pozitivní. Jediný člověk, který ho mohl nakazit, je Fredrik. Dokáže tak Johan žít i …po Fredrikovi?

 

Role Johana se bravurním způsobem ujal Ivan Lupták. Úkol to ale nebyl jednoduchý. „Téma hry je velice silné. Je to pro mě zajímavá zkušenost, je to totiž poprvé, co na jevišti vystupuji úplně sám,“ vysvětluje Ivan Lupták. S jemnými nuancemi rozehrává příběh o tom, jak chutná láska, strach ze smrti i sladká pomsta. Inscenace již dosáhla 43 repríz, byla uvedena na mnoha zájezdech po České republice i na Slovensku a vřelé přijetí získala, jak u studentů, tak u starší generace.

 

Divadlo LETÍ je nezávislý divadelní soubor s vášní pro nové hry. Všechny texty uvádí v české nebo světové premiéře. Cílem je propagovat současnou dramatickou tvorbu, zejména pak tu evropskou. Divadlo hostuje na různých pražských scénách, nejčastěji ve Studiu Švandova divadla. Uvádí také projekty v netradičních prostorech (Letí na letišti, Nádraží LETÍ atd.). Mezi úspěšné inscenace patří například Zpověď masochisty, Rozhovory s astronauty ad.

Další reprízy: 26. října, 25. listopadu, začátky představení od 20 hodin

Režie: Petr Hašek
Výprava: Jitka Nejedlá
Hraje: Ivan Lupták

Více informací: www.divadlo-leti.cz
 




Komentář může přidat jen přihlášený uživatel…
25.10.2013 17:07  
neznalek71
přidávám se s doporučením :-)
23.10.2013 18:04  
dave
Moc doporučuji.