Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

CZECH MADE MAN - rozhovor s Janem…


CZECH MADE MAN - rozhovor s Janem… (Zveřejněno: 17.04.2011)

Rozhovor s představitelem hlavní role filmu CZECH MADE MAN, který se chystá do kin již 28.4.2011.



JAN BUDAŘ – JAKUB VRÁNA

 

Herectví vystudoval na brněnské JAMU (1996-2000). Hrál v řadě tuzemských divadel, mj. v brněnském Studiu Marta, v Národním divadle Brno, v královehradeckém Klicperově divadle, brněnské Huse na provázku, v Městském divadle v Karlových Varech, pražském Národním divadle a dalších. V letech 2000-2003 byl ve stálém angažmá pražského Divadla Na zábradlí. Zatím čtyřikrát získal Českého lva, za filmy Nuda v Brně (scénář, mužský herecký výkon v hlavní roli), Mistři (mužský herecký výkon ve vedlejší roli) a Václav (mužský herecký výkon ve vedlejší roli). Hraje s kapelou Eliščin band, s níž vydal už dvě alba - Uletěl orlovi a Proměna.
Role Vrány, který se v mládí živí vykrádáním telefonních automatů a menšími podvody, při nichž se ale často nechává chytit, dává velkou hereckou příležitost třiatřicetiletému Janu Budařovi. "Je to takový experimentátor s přirozeným talentem vydělávat peníze, který se ničeho nebojí," charakterizoval svou postavu, jež se po zkušenostech s tyranským otcem-alkoholikem rozhodne stát se boháčem.
 

V životě Vrány hraje velkou roli náhoda a štěstí. "Mně je blízký i tím, že jeho povaha ho dokáže zavát do různých koutů světa, kde zažívá neuvěřitelné situace," uvedl herec.


Jaké pro vás bylo natáčení s režisérem Tomášem Řehořkem?
Bylo to velmi intenzivní natáčení. A Tomáš je velmi talentovaný režisér, takže pro mě byla radost s ním pracovat.

 

Podle čeho se rozhodujete, když zvažujete nabídku točit film?
Podle scénáře, režiséra a role, kterou mám hrát. Vše v tomto případě bylo tak zajímavé, že jsem do toho šel, aniž jsem si uměl představit, jaký bude výsledný film. A teď věřím, že to stálo za to.

 

Jaká je vaše postava, kterou jste ve filmu ztvárnil?
Je to člověk, který se odváží prakticky všeho, jen aby si splnil svůj sen být nejbohatším člověkem na zeměkouli. Dost možná se mu to i podaří, jen je otázka, jestli při tom ještě bude umět zažívat štěstí.

 

Je vám vaše role něčím blízká?
Mě ta role učila a stále učí přijímat mé vlastní stíny. Je to taková exkurze do míst, kam se člověk bojí i jen pohlédnout, protože má strach, že tam uvidí něco, co nebude schopen přijmout. Jsou to ty chvíle děsu, kdy v pět hodin ráno člověk nemůže spát a má pocit, že všechno je úplně zbytečný.

 

Jak byste charakterizoval film a proč by ho diváci měli podle vás vidět?
Já jsem ho ještě neviděl, takže ho nemůžu úplně charakterizovat. Každopádně, pokud se to podaří, bude to zcela originální a naprosto neuvěřitelná jízda. Jízda, která bude překvapovat, bavit a někoho i trochu děsit.

Co bylo pro vás během natáčení nejsložitější?
Být si jistý tím, že v každém z nás je malé dítě, které si zaslouží lásku.

Na který okamžik při natáčení nejraději vzpomínáte?
Na ten moment, kdy jsem spatřil svůj stín a chápal, že i to jsem já a přijal všechny svoje stíny.


Děkujeme za rozhovor.

 

Oficiální web filmu www.czechmademan.cz

 

 

Partneři filmu: