Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

2. ročník Běhu proti homofobii a ke…


2. ročník Běhu proti homofobii a ke… (Zveřejněno: 21.04.2009)

V sobotu 16. května 2009 se od 10 hodin uskuteční druhý ročník Běhu proti homofobii a ke Světlu pro AIDS. Délka trasy, která začíná na úpatí Vítkova pod Vojenským historickým ústavem, činí 6 250 m. Závod začíná poměrně strmým, 600 metrů dlouhým stoupáním na vrch Vítkov. Na kopec běžci vyběhnou u zadní stěny Památníku a vydají se po hřebenovce doprava směrem k Ohradě. Před klesáním na křižovatku na Ohradě pokračují rovně kolem hřiště až na most pro pěší přes tramvajovou trať. Cesta pokračuje dále stále rovně, kolem sídliště a hřiště dovede běžce až k Balkánu, kde ve stejnojmenné ulici bude kolem bloku otočka. Z ní se vrátí stejnou cestou zpět k Památníku, který oběhnou po levé straně do cíle.

 

Registrační místo závodu je Dům světla. Registrovat se lze v den závodu od 8:30 do 9:30 hodin. Doporučujeme e-mailovou předregistraci na alehr@seznam.cz do čtvrtka 14. 5. 2009, kde je třeba uvést jméno či přezdívku a věk. Na stejné adrese uvítáme i dobrovolníky o pořadatelskou službu.

 

Čas bude měřen stopkami. Po trati bude několik pořadatelů (hlavně na otočce a ve složitějších úsecích). Časový limit závodu je 60 minut. Závod končí po doběhu posledního účastníka nebo po uplynutí časového limitu.

 

V případě minimální účasti tří závodníků bude vyhlášena i kategorie mladých veteránů (35+). Totéž platí pro případnou kategorii žen.

 

Startovné: 60 Kč, studenti 30 Kč, HIV pozitivní zdarma.

 

Zúčastnit se může kdokoli bez rozdílu pohlaví, jazyka, rasy, náboženství a sexuální orientace. Osoby mladší 18 let donesou písemný souhlas s podpisem zákonného zástupce a uvedením délky trati závodu. Každý účastník je zodpovědný za svůj zdravotní stav.