Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Klub českých turistů Queer.


Klub českých turistů Queer. (Zveřejněno: 18.04.2009)

Turistika se nyní stává stále populárnější a pro mnoho lidí je zajímavá nejen možnost poznávání nových míst a pobyt v přírodě, ale i možnost seznamování se s lidmi s podobnými zájmy. Proto jsme začátkem tohoto roku společně s přítelem založili odbor Klubu českých turistů, který jsme příznačně pojmenovali „Queer“, přičemž většina stávajících členů je registrována zde na iBoys

 

Proto bychom Vás rádi informovali o své činnosti a zároveň Vás tímto pozvali na svou první akci.

 

Pozvánka – „Z Butovic do Braníka“
 

Koná se ve čtvrtek 30. 4. 2009, start je od 16:30 do 18:00 na Nových Butovicích při výstupu z metra k autobusovému terminálu, trasa vede dále přes Klukovice a Chuchelský háj a cíl je otevřen od 18:00 do 20:00 v železniční stanici Braník.

 

Kdy: čtvrtek 30. 4. 2009
Start: 16:30 – 18:00 na Nových Butovicích
Cíl: 18:00 – 20:00 v Braníku

 

Věříme, že by se zde na iBoys našlo více nadšenců či svatečních turistů, kteří by se rádi zúčastnili a ocenili by, že akce jsou pořádány Queer komunitou. Jinak jsou samozřejmě akce určeny pro širou veřejnost.

 

 

Fakta a historie
 

Tradice Klubu českých turistů (dále jen KČT) pramení již od roku 1888 a v současné době má více jak 40 000 členů. Jeho činnost můžete pozorovat i vy sami, například právě díky jeho činnosti máme nejlépe značené turistické stezky v celé Evropě, které jsou pravidelně každé tři roky obnovovány. KČT každý rok pořádá více jak tisíc akcí určených pro členy klubu i neorganizované zájemce všech druhů turistiky - pěší, cyklo, lyžařskou a vodní turistiku, mototuristiku, speleoturistiku, vysokohorskou turistiku, turistiku zdravotně postižených a nejnověji i hipoturistiku.

 

Základní jednotkou struktury klubu jsou odbory, ke kterým se hlásí jednotliví členové-turisti. Odbory se sdružují do 14 oblastí, které geograficky splývají s územními celky jednotlivých krajů. Vše nakonec zastřešuje ústředí se sídlem v Praze.

 

Členství a výhody
 

Zájemci o členství se přihlásí k odboru, který si sami zvolili, a obdrží od něj členský průkaz KČT s přiděleným členským číslem a slevovou kartu Eurobeds, která má více jak 1100 smluvních partnerů u nás i v zahraničí (sleva při nákupu map, turistického vybavení a výzbroje či ubytování, včetně horských chat v Rakousku a Německu).


Samozřejmostí jsou až 75% slevy na startovné akcí pořádaných KČT.

 

Velmi zajímavé výhody plynou pro pojištěnce Oborové zdravotní pojišťovny zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví (zkráceně OZP). Ti každý rok obdrží 12 kusů startovních kuponů v celkové hodnotě 180Kč, kterými mohou hradit startovné. Pokud se turista účastní cyklu "Prahou turistickou", "Podvečerní pochody Prahou" či "Zimní Prahou" získá za svou účast vitamíny v hodnotě až 500Kč. Také se s tím pojí další slevová karta Eurobeds pro Klub zdraví OZP.

 

To vše je podmíněno uhrazením ročního členského poplatku, z nějž se část odvádí ústředí, část oblasti a zbytek odboru, a je použit na činnost klubu, udržování značených stezek, jeho propagaci pro širou veřejnost a pořádání akcí.

 

Zdroje dalších informací


Stránky našeho odboru KČT Queer: http://queer.kct.cz

 

Online přihláška do odboru KČT Queer: http://queer.kct.cz/prihlaska

 

Oficiální stránky Klubu českých turistů: http://www.kct.cz

 

Více informací můžete obdržet na e-mailové adrese: queer@kct.cz