Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

PRAGUE PRIDE tipy - čtvrtek 14.8.


PRAGUE PRIDE tipy - čtvrtek 14.8. (Zveřejněno: 13.08.2014)

(iBoys.cz) Naše tipy a doporučení na vybrané akce čtvrtého dne letošního ročníku festivalu Prague Pride.



MEZIPATRA svačina s diskuzí: Gay roku, těší mě.

 

Kdy: 14.8. od 17.30 do 19.00 hod.
Kde: Containall, Cihelná 4, Praha 1
Pořádá: Mezipatra

 

Co vlastně hledají a oslavují soutěže s názvem Mr. Gay či Gayman? Kdo jsou jejich účastníci, odkud vzešli, a co znamená titul Gay roku? A co vůbec žene kupředu organizátory těchto svérázných „soutěží krásy“? Přijďte se podívat, zeptat se, a opět rozšířit své obzory. Diskuzi doplní večerní projekce dramatu Neznámý od jezera, u kterého dost možná také leží gay, kterého všichni chtějí.

Vstup zdarma

 

Mráz z Ruska, teplo ze Západu: LGBT politika mezi Východem a Západem

 

Kdy: 14.8. od 18.30 hod.
Kde: Langhans – Centrum Člověka v tísni, Vodičkova 37, Praha 1
Pořádá: PROUD – Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

 

Jak se žije LGBT lidem a organizacím v zemích východní a střední Evropy, zemích mezi liberálním Západem garantujícím mnoho lidských práv, a Východem, který se snaží LGBT lidi kriminalizovat? Diskutovat mezi sebou a s vámi budou představitelé a představitelky LGBT organizací z Pobaltí, Balkánu a Visegradu.

Vstup zdarma

 

Poznejte Sestry!

 

Kdy: 14.8. od 19.00 do 20.30 hod.
Kde: Containall, Cihelná 4, Praha 1
Pořádá: České sestry věčné radosti ve spolupráci s Prague Pride

 

Sisters of Perpetual Indulgence na Prague Pride 2014. Představení sester a uvedení filmu Tha's My Nun, režie: Nicolas Barachin, Silvie Leroy.

Program představení sester bude částečně v češtině, angličtině a němčině a sestry budou mluvit osobně se všemi přítomnými a asistovat u ambulance ČSAP podle vlastních jazykových schopností.

ČSAP ve spolupráci s neziskovou organizací ROZKOŠ bez RIZIKA nabízí v rámci letošní Prague Pride Village možnost bezplatného anonymního testování HIV i v mobilní abulanci, která bude v provozu od 16 do 21 hodin.

Vstup zdarma

 

Divadlo: Po Fredrikovi

 

Kdy: 14.8. od 20.00 hod.
Kde:
Nákladové nádraží Žižkov, Jana Želivského 2, Praha 3
Pořádá:
Divadlo Letí

 

Slavné švédské gay monodrama o tom, jak chutná láska, strach ze smrti i sladká pomsta. V hlavní roli exceluje Ivan Lupták. Strhující švédské monodrama zvítězilo v roce 2005 v divácké soutěži stockholmského divadla Riksteatern a od té doby slaví úspěchy na mnoha evropských scénách.

Vstupné: 190,- Kč / studentské 120,- Kč

 

Tina Turner Tribute koncert

 

Kdy: 14.8. od 20.00 hod.
Kde: Hard Rock Café, Malé náměstí 3 , Praha 1
Pořádá: Hard Rock Café

 

Užijte si největší hity rockové královny Tiny Turner ve strhující show Juwany Jenkins! Energické vystoupení zahrnuje největší hity jako „Simply The Best“, „Proud Mary“, „What´s Love Got to Do with It“, „Nutbush City Limits“, and „Private Dancer“ a mnoho dalšího!

Vstup zdarma

 

MEZIPATRA letní kino: Neznámý od jezera

 

Kdy: 14.8. od 20.30 hod.
Kde: Containall, Cihelná 4, Praha 1
Pořádá: Mezipatra

 

Neznámý od jezera (L'Inconnu du lac, Francie, 2013, režie Alain Guiraudie, francouzsky s českými titulky, 97 minut)

Pláž s přilehlým lesíkem u krásného jezera za městem je rájem svého druhu pro homosexuální muže, kteří se chtějí kochat krásou těl ostatních ­z povzdálí i zblízka. Mladík Franck přijíždí téměř každý den a brzy propadne vášnivé aféře s mužným Michelem. Jeho touha ale získává temné podtóny, když se na pláži objeví mrtvola Michelova bývalého partnera a do zapovězeného světa přicházi vetřelec v podobě vyšetřovatele, přesvědčeného, že jde o vraždu. Jeden z kritiky nejoceňovanějších filmů loňského roku získal po své premiéře na festivalu v Cannes cenu za režii a také Queer Palm. Erotický thriller s černěhumornými momenty vyniká také naturalistickými scénami, kvůli nimž potenciální diváky upozorňujeme na explicitní zobrazení sexu a násilí, které film obsahuje.

Vstup zdarma

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kompletní program Prague Pride 2014 naleznete na praguepride.cz/cs/program/program-po-dnech.html