Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

PRAGUE PRIDE tipy - středa 13.8.


PRAGUE PRIDE tipy - středa 13.8. (Zveřejněno: 12.08.2014)

(iBoys.cz) Naše tipy a doporučení na vybrané akce třetího dne letošního ročníku festivalu Prague Pride.



Anonymní bezplatné testování na HIV

 

Kdy: 13.8. od 9.00 do 19.00 hod.
Kde: Poradenské a odběrové místo, Dům světla, Malého 282/3, Praha 8 Karlín
Pořádá: Česká společnost AIDS pomoc

 

Rozšířený provoz AIDS poradny a odběrového místa. Předtestové poradenství. Bezplatné a anonymní testy na HIV.

Výsledek je nutné si vyzvednout osobně v Domě světla (Malého 3/282, 186 00, Praha 8 - Karlín) od 18. 08. Každé pondělí v čase 16:00 - 19:00.

 

Uvedení knihy Teplá Praha

 

Kdy: 13.8. od 17.00 hod.
Kde: Containall, Cihelná 4, Praha 1
Pořádá: SPQP, z.s.

 

Průvodce po pražských teplých pamětihodnostech vychází z prohlídek Buzince našich bab a dědů, ale jejich obsah značně rozšiřuje a zabíhá i do periferních oblastí. Pokud jste už v Praze viděli most i hrad a zajímá vás, jak se tu žilo doopravdy, nabídne vám 150 hesel a řadu ilustrací, které průvodce obsahuje, pohled na město queer očima. Projdete se podle něj po Praze vlastním tempem a zjistíte, že v tuctovém domě za rohem se kdysi odehrávaly večírky, kde byste nejraději strávili mládí. Chronologický záběr: 1380–2000.

Vstup zdarma

 

HIV jako stigma: diskriminace HIV pozitivních lidí nejen v práci

 

Kdy: 13.8. od 19.00 hod.
Kde: Langhans, Vodičkova 37, Praha 1
Pořádá: Charlie, queer sdružení Univerzity Karlovy ve spolupráci s Česká společnost AIDS pomoc

 

O HIV se běžně dozvídáme z preventivních kampaní, které radí, jak se před virem HIV účinně chránit. Letos jsme však svědky první větší mediální kampaně v ČR, která hovoří o situaci HIV pozitivních lidí a problémech, kterým čelí kvůli společenskému stigmatu. S jakými reakcemi se setkávají HIV pozitivní na trhu práce a dalších oblastech každodenního života? A jak konkrétní HIV pozitivní lidé vnímají kampaně hovořící o viru HIV?

Besedy a diskuze se zúčastní právník a člen předsednictva ČSAP JUDr. Jakub Tomšej a Michael Jettmar, zaměstnanec Domu světla.

Vstup zdarma

 

Adam Georgiev – autorské čtení

 

Kdy: 13.8. od 19.00 hod.
Kde: Caffeine, Dukelských hrdinů 407/26, Praha 8
Pořádá: Caffeine

 

Georgiev byl během své krátké kariéry několikrát přirovnáván ke světovým autorům, doma i v zahraničí. Psalo se o „kunderovské poetice“, „gutiérrezovském naturalismu“ či „fragmentárnosti a rytmu pozdějšího Beigbedera“. Polský deník Gazeta Prawna napsal o Planetě samých chlapců „jako by Almodóvar napsal My děti ze stanice Zoo“.
V autorském čtení představí průřez svojí tvorbou, česky a anglicky.

Vstup zdarma

 

Pride Voices

 

Kdy: 13.8. od 19.00 hod.
Kde: Francouzský institut, Kino 35, Štěpánská 35, Praha 1
Pořádá: Prague Pride

 

Hlasy, které mění náš svět k lepšímu.

Setkání osmi inspirativních osobností, které svými činy, postoji a hlasy pomáhají LGBT komunitě žít lepší život. Prostřednictvím osobních zpovědí poznáte situaci LGBT osob v různých zemích světa. Přijďte si poslechnout výjimečné příběhy a diskutovat o věcech, na kterých záleží.

Můžete se těšit na:

Akce bude simultáně tlumočena do češtiny.

Vstup zdarma

 

Koncert Martina Kräussla

 

Kdy: 13.8. od 19.00 hod.
Kde:
Containall, Cihelná 4, Praha 1
Pořádá:
Prague Pride

 

Martin Kräussl je zpěvák, skladatel a textař. Na své sólové dráze již realizoval, jako interpret i jako autor, mnoho uměleckých projektů. Vedle toho působí jako kmenový zpěvák jazz-popové kapely Jazzillusion. Umělecky je velmi úzce propojen s pianistkou a skladatelkou Dagmar Lisou, která je spoluatorkou Martinovy hudby. S kapelou Jazzillusion Martin vystupuje na společenských akcích i koncertně. V pražském Maxim Baru Martin zpíval v hudebně tanečních programech v rámci tematicky laděných burlesek, dlouhou dobu také vystupoval jako vokalista i sólista renomovaného hip-hopového projektu Freestyle Mondays v klubu Chapeau Rouge. Objevil se též několikrát v kabaretu Falešná kočička Ester Kočičkové.

Více na facebooku.

Vstup zdarma

 

Koncert Pet Shop Boys

 

Kdy: 13.8. od 20.00 hod.
Kde: Forum Karlin, Pernerova 55, Praha 8
Pořádá: Mania Promotion

 

Právě probíhající turné legendárních Pet Shop Boys je natolik úspěšné, že si vyžádalo další koncertní zastávky, včetně pražské. V naší metropoli skupina vystoupí 13. srpna v právě otevřeném Fóru Karlín.

Vstupné: 1 290,- Kč

 

Divadlo: Po Fredrikovi

 

Kdy: 13.8. od 20.00 hod.
Kde:
Nákladové nádraží Žižkov, Jana Želivského 2, Praha 3
Pořádá:
Divadlo Letí

 

Slavné švédské gay monodrama o tom, jak chutná láska, strach ze smrti i sladká pomsta. V hlavní roli exceluje Ivan Lupták. Strhující švédské monodrama zvítězilo v roce 2005 v divácké soutěži stockholmského divadla Riksteatern a od té doby slaví úspěchy na mnoha evropských scénách.

Vstupné: 190,- Kč / studentské 120,- Kč

 

MEZIPATRA letní kino: Jak kluk potkal holku

 

Kdy: 13.8. od 20.30 hod.
Kde: Containall, Cihelná 4, Praha 1
Pořádá: Mezipatra

 

Jak kluk potkal holku (Boy Meets Girl, USA, 2014, režie Eric Schaeffer, anglicky s českými titulky, 95 minut)
Ricky je holka, která hledá lásku, stejně, jako její vrstevníci. V provinčním městečku to ale jako transgender holka nemá nejjednodušší. Zatímco čeká na odpověď z newyorské školy pro návrháře, aby konečně mohla vypadnout pryč, zamotá se do vztahového spletence, kde figuruje nejlepší kamarád Robbie, i sladká a voňavá Francesca s republikánskou rodinou, včetně drsňáckého snoubence v armádě. Nádherně romantický a neotřele vtipný příběh o lásce a vztazích překračujících hranice společenských konvencí. O tom, že žít a milovat se má s odvahou. V hlavní roli hubaté Ricky září trans* herečka Michelle Hendley.

Vstup zdarma

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kompletní program Prague Pride 2014 naleznete na praguepride.cz/cs/program/program-po-dnech.html