Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Gay filmové léto v Pardubickém letním…


Gay filmové léto v Pardubickém letním… (Zveřejněno: 30.07.2014)

(iBoys.cz) Strhující příběh módního génia a životopisný film o slavném pianistovi.



Originální, provokativní, výstřední, inspirativní. Plachý, samotářský, nevyrovnaný, uzavřený. To byl jeden z nejtalentovanějších návrhářů světa módy. To byl Yves Saint Laurent. A právě o něm bude pojednávat už v pondělí 4. srpna stejnojmenný film francouzského režiséra Jalila Lesperta. Jedním z nejzajímavějších filmů letošního pardubického filmového léta bude francouzský snímek Yves Saint Laurent. Životopisné drama nabídne nejen strhující příběh legendárního módního návrháře, ale i řadu jeho modelů. „Yves Saint Laurent je pro mě zatím nejlepším filmem letošního roku. Věřím, že strhne nejen milovníky módy,“ dává svůj tajný tip promotér letního kina Jan Motyčka.

 

 

Yves Saint Laurent, pondělí 4. 8. 2014, Pardubické letní kino v Tyršových sadech

 

Životopisný film o slavném pianistovi a baviči Valentinovi Liberacem začíná létem roku 1977, kdy do jeho bouřlivého života v Las Vegas vstoupí mladičký, teprve šestnáctiletý, naivní Scott Thorston, který je najat coby Liberaceho osobní řidič. Scott je okouzlen Liberaceho pompézním světem, opulentní vilou i jeho extravagantním stylem a záhy spolu prožijí tajnou milostnou aféru, která se rozvine ve vážný vztah. Film zábavným způsobem sleduje vášnivý, nelehký a dramatický vztah obou mužů v době, kdy bylo zcela nemyslitelné přiznat se veřejně k homosexuální orientaci, zvláště pak pro lidi ze showbusinessu.

 

 

Liberace, pondělí 11. 8. 2014, Pardubické letní kino v Tyršových sadech

 

Pardubické letní kino promítá každý den za příznivého počasí od 21:00 v Tyršových sadech.

 

Kompletní program naleznete na www.letni-kino.cz.
Novinky také můžete sledovat na našem facebooku www.facebook.com/letnikino.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Slavíme narozeniny módního génia!

 

Víte, kdo pro svět módy "objevil" černý rolák, koženou bundu, kožené kalhoty a holínky? Kdo byl vynálezcem "unisex" oblečení a do ženské módy implantoval mužské prvky, například saka a dlouhé úzké kalhoty? Kdo do módy vnesl prvky pop-artu a díla Andyho Warhola?

 

To vše dokázal YVES SAINT-LAURENT, génius, který už v 17-ti letech dokázal módní dům Dior obrátit vzhůru nohama a v 21-ti dát módě pod značkou YSL úplně nový směr: byla najednou crazy, sexy and cool.

 

Proslulý módní návrhář Yves Saint-Laurent se narodil 1. srpna 1936, proto Pardubické letní kino připravilo speciální projekci na jeho počest v pondělí 4. srpna, kdy diváci uvidí stejnojmenný film francouzského režiséra Jalila Lesperta. Yves Saint-Laurent byl nejen módní, ale i parfémářský génius, byl to právě on, kdo stvořil legendární Opium a poté slavnou linii vůní Couros, Jazz a legendární M7 (kterou proslavilo nahé tělo judisty Samuela de Cubbera). Proto jsme se rozhodli vzdát tomuto plachému a introvertnímu gigantovi světové módy hold a zveme na speciální narozeninovou projekci všechny kreativní jedince, kteří módu milují a rádi se nechávají inspirovat.

 

Yves Saint Laurent, pondělí 4. 8. 2014, Pardubické letní kino v Tyršových sadech