Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Fringe festival Praha 2014 - Queer…


Fringe festival Praha 2014 - Queer… (Zveřejněno: 24.05.2014)

(iBoys.cz) Gay stand-up comedy a pohybové divadlo o lásce španělského spisovatele a extravagantního malíře.



Jako každý rok připravuje Fringe festival Praha Queer večery, během nichž se představí umělci zastupující sexuální menšiny, kteří s humorem, ironií a nadsázkou vyprávějí o vlastních zkušenostech a životě. 13. ročník pražského Fringe festivalu nebude v tomto ohledu ani letos výjimkou. Představí se několik show, které na život LGBT komunity mají vlastní názor.


“Už samotná podstata Fringe festivalu je trochu queer. Před lety jsme do Prahy přivezli komediální duo Topping&Butch, kteří tu skoro zdomácněli, pravidelně se například objevovali v pořadu České televize Q, kde učili českou populaci anglicky.” Steve Gove, ředitel Fringe festivalu Praha


ERECT BUT UNSTABLE (ZTOPOŘENÝ, ALE NE NA DLOUHO)


John Arthur Sweet se po 5 letech vrací do Prahy s komediálním a poetickým kabaretem plným divadelních monologů a textů, které rozebírají gay lásku a milenecké vztahy. Přijměte pozvání na putování po klikatých montreálských gay stezkách s několika odbočkami k vědě, náboženství a psychiatrii. Co přesně naleznete na konci nikdo neví.

„John Arthus Swett je báječný vypravěč” (The Prague Post, Prague Fringe 2009).

 

Kavárna 3+1, 23.5-31.5.

 

 

 

 

 

¡OLÉ!


Federico Garcia Lorca: básník, romantik, věřící . Salvador Dalí: malíř, modernista, vědec. Jejich bouřlivá romance začala už na univerzitě a skončila až když Dalí odletěl do Paříže, poté co se Španělsko ponořilo do občanské války. ¡Olé! vás zavede do arény, kde skrze malování, poezii a flamenco staví dva matadoři proti sobě magii a vědu. Harje americký soubor z New Yorku Theater in Asylum.
 

„Je to chytré divadlo, svěží, energické a houževnaté...rozhodně si to nenechte ujít” (Rochester City Newspaper).

 

A Studio Rubín, 27.5. - 31. 5, 20:00 

 

 

 

 

SCANDINAVIAN-CANADIAN (SKANDINÁVEC A KANAĎAN)


Daniel-Ryan Spaulding je hvězdný stand-up komik. Jeho inteligentní poznatky o cizích kulturách a společnostech, jeho neuvěřitelná energie a brutální smysl pro humor mu zajistily věrné fanoušky po celé Evropě. Jeho one-man show se zabývá identitou, sexem, kulturou, stereotypy, právy menšin a rozebírá i jeho rozhodnutí přestěhovat se na sever Evropy do Skandinávie. Zcestovalý komik vás zve na cestu po nížinách i výšinách globální společnosti!


„Jeho výstup je neochvějný, jeho zpracování bezchybné a jeho načasování perfektní” (Scotsgay Magazine, 2011).

 

Divadlo Na Prádle, 29.5. - 31. 5 , 22:30

  

 

Více informací najdete na: www.fringe.cz