Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Středeční projekce dramatu Každým dnem…


Středeční projekce dramatu Každým dnem… (Zveřejněno: 26.04.2014)

(iBoys.cz) Queer filmový festival Mezipatra se letos vrátí do svého vlajkového kina, pražské Lucerny, o něco dříve. Ve středu 30. dubna promítne ve Velkém sále strhující snímek Každým dnem.



• Cyklus představí aktuální filmové novinky v exkluzivních premiérách i nejlepší a nejúspěšnější snímky za celou historii Mezipater.
• První akce nového cyklu bude už ve středu 30. dubna 2014. V pražském kině Lucerna začne projekce oceňovaného snímku Každým dnem ve 20.45 hodin.
• Na projekci naváže čarodějnický večírek Any Witch Bitch v Café Neustadt u Karlova náměstí. Draví DJs zahrají od 22 hodin. Se vstupenkou z Lucerny je vstup zdarma!


Queer filmový festival Mezipatra se letos vrátí do svého vlajkového kina, pražské Lucerny, o něco dříve. Ve středu 30. dubna promítne ve Velkém sále strhující snímek Každým dnem (Any Day Now, USA 2012), která na loňských Mezipatrech uchvátila jak diváky (Cena diváků za Nejlepší film), tak porotu (Zvláštní uznání). Projekce zahájí nový cyklus s názvem Mezipatra Approved, který představí jednak nejnovější queer cinema produkci jednak filmy, které definovaly čtrnáctiletou historii největšího queer filmového festivalu ve střední Evropě. „Mezipatra se tradičně konají v listopadu, po loňské zkušenosti s veleúspěšnými srpnovými projekcemi na Prague Pride jsme se rozhodli, že se budeme s diváky setkávat i v průběhu sezony. Vymysleli jsme koncept Mezipatra Approved, který přinese to nejlepší a nejúspěšnější z aktuální queer cinema produkce i celé historie Mezipater. Připravujeme takové projekce a premiéry aktuálních novinek, které se ve světové distribuci ještě ani neohřály, a které čeští diváci ještě neměli šanci vidět. A jak lépe začít, než s filmem Každým dnem, který nám všem vzal dech,“ říká šéf Mezipater Aleš Rumpel. Projekce začne ve 20.45 hodin, vstupné je 125 korun.


Film Každý den vybírala do programu loňských Mezipater i do Mezipatra Approved programová ředitelka festivalu Lucia Kajánková. „Je to hlavně nesmírně dojemné drama podle skutečných událostí, kterým prostupuje humor i drsný realismus. Každým dnem získalo diváckou cenu nejen na Mezipatrech, ale i jinde ve světě. Tahounem příběhu o právu být rodičem je samozřejmě jedinečný a magnetizující Alan Cumming,“ popisuje Kajánková a dodává, že i další pokračování cyklu Mezipatra Approved bude ve znamení snímků, které zasáhly festivalový tým i mezipaterní diváky.


Na projekci od 22 hodin naváže party tematicky nazvaná Any Witch Bitch. V oblíbeném prostoru Café Neustadt u Karlova náměstí zahrají mezipatrní rezidenti DJs Urxins, kteří si k seanci přizvali mladého a dravého DJe Kewu či velkého blondýna DJe Big Destiny. Se vstupenkou z Lucerny je exkluzivně vstup zdarma, jinak návštěvníci zaplatí 80 korun.
 

15. ročník Queer filmového festivalu Mezipatra se uskuteční od 6. do 14. listopadu v Praze a od 15. do 22. listopadu v Brně.
 

Vstupenky na film můžete rezervovat na: http://www.disdata.cz/akce.aspx?id=9HX5eIpmP2iusJEojuBrMg

K akci se připojte na Facebooku na: https://www.facebook.com/events/299116843570987/?fref=ts
Pro další informace navštivte www.mezipatra.cz




Komentář může přidat jen přihlášený uživatel…
   …zatím žádné příspěvky