Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Febiofest 2014 zveřejnil kompletní…


Febiofest 2014 zveřejnil kompletní… (Zveřejněno: 06.03.2014)

(iBoys.cz) Febiofest vylepšil program a posílil víkend. Prodej vstupenek startuje 12.3. ve 12:00!



21. ročník MFF Praha – Febiofest proběhne od 20. do 28. března v Cinestaru Anděl v Praze. Na webu www.febiofest.cz byl již zveřejněn plný program festivalu, obsahující 141 filmů ze 60 zemí, rozčleněných do 18 programových sekcí. Diváci se můžou těšit celkem na 542 projekcí (z toho 436 v Praze). Prodej vstupenek začíná ve středu 12. března ve 12:00.

Kompletní program najdete zde: http://www.febiofest.cz/cs/program

Kromě promítání ve všech sálech Cinestaru Anděl diváci v programu najdou také projekci v Meetfactory. Významný francouzský host festivalu, animátor a režisér Sylvain Chomet tam 26. března v 19:00 uvede svůj film Iluzionista bude o něm diskutovat s diváky i výtvarníky.

Zveřejněný program obsahuje také všechny regionální ozvěny včetně nově přidaného dne Febiofestu v Mikulově – 15. dubna.

Panorama světového filmu přináší bohatý výběr. Včetně 3D

V programu dominuje obsáhlá sekce Panorama světového filmu. V ní bude k vidění například novinka Romana Polanského, držitele Kristiána za přínos světové kinematografii, Venuše v kožichu. Jude Law se představý jako excentrik, který opanoval film Dom Hemingway. V sekci se objeví i 3D podívané Pamplona - běh s býky a Stalingrad, „hru se žánrovými kartami“ představuje německý western Zlato Thomase Arslana.
Febiofest uvede i nejoceňovanější polský film roku, snímek Ida od Pawla Pawlikowského (hosta festivalu v roce 2012). Festivalovou scénou zahýbal Alain Guiraudie filmem Neznámý od jezera, který se v programu také objevuje, a Febiofest se vrací k filmům Kanaďana Denise Villeneuva, který natočil podmanivý film Nepřítel s Jakem Gylenhaalem.

Festival pro diváky připravil také průvodce se všemi praktickými náležitostmi. Najdete ho online zde: http://febiofest.cz/cs/neprehlednete/prakticky-pruvodce-divaka-febiofestem-18

"Duhový sál č. 4" opět vyhrazen LGBT filmům

 

Je již tradicí, že sál číslo 4 přináší na Febiofestu filmy s LGBT tématikou a nejinak tomu je i letos. Celkem letos můžete během 34 projekcí shlédnout 12 vybraných snímků. Partnerem sálu č. 4 je jako každý rok náš server iBoys.cz, který Vám přehledný program sálu přináší na hlavní stránce webu.


Víc filmů o víkendu. MFF Praha – Febiofest změnil systém programování filmů

Filmy jsou v programu letošního 21. ročníku festivalu rozmístěné jinak, s důrazem na víkend. „Vycházíme tím vstříc diváckým preferencím,“ říká Fero Fenič, prezident festivalu. Mj. na základě výsledků dotazníkového šetření, provedeného mezi návštěvníky loňského jubilejního 20. ročníku vypadá letošní program jinak a klade větší důraz na projekce v sobotu 22. a neděli 23. března. „Posílili jsme víkendový program, kde promítáme intenzivněji už od dopoledních hodin, a to nejenom dětské filmy Febiofestu Junior. Ve většině sálů o víkendu proběhne pět projekcí za den. Přesunuli jsme do víkendu některé projekce, na které to ve všední den odpoledne diváci nestíhali z práce nebo školy,“ říká programový ředitel Štefan Uhrík.

 

MFF Praha – Febiofest, 20. – 28. 3 2014, Cinestar Anděl
www.febiofest.cz




Komentář může přidat jen přihlášený uživatel…
   …zatím žádné příspěvky