Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Petice proti kriminalizaci gay sexu v…


Petice proti kriminalizaci gay sexu v… (Zveřejněno: 22.12.2013)

(iBoys.cz) V Indii obnovena platnost zákona kriminalizujícího gay sex - podepište petici proti tomuto rozhodnutí.



Text petice a možnost podpisu na www.avaaz.org/en/indias_gay_outrage_loc/?bRukyab&v=32700

 

Podrobnosti k tématu (zveřejněno 11.12.2013):

 

Indický nejvyšší soud dnes rozhodl, že 153 let starý zákon je i nadále platný a homosexuální sex může být trestán 10 lety vězení!

 

Nejvyšší soud tak zrušil 4 roky staré rozhodnutí nižší instance, který v roce 2009 platnost tohoto zákona zrušil. Nejvyšší soud ve svém rozhodnutí konstatoval, že o platnosti zákona nemůže soud rozhodovat a "vypořádat" se s ním musí současní indičtí zákonodárci. Gay sex je tak znovu definován jako "sex proti přírodě" a trestán až 10 lety vězení.

 

Za tímto rozhodnutím jsou dle všeho tlaky několika náboženských či zájmových skupin, které se hned po verdiktu soudu v roce 2009 začaly domáhat opětovného postavení homosexuálního sexu mimo zákon.

 

Dnešní rozhodnutí okamžitě sklidilo kritiku obhájců lidských práv, včetně indické pobočky mezinárodní organizace Amnesty International. Právní zástupce LGBT komunity v tomto soudním řízení Arvind Narrain k rozsudku poznamenal: "Je to naprosto nečekané rozhodnutí, dnešek lze označit za černý den. Jsme tímto rozhodnutím velmi pobouřeni".

 

Faktem je, že tento zákon nebyl v uplynulých desetiletích téměř uplatňován. Nicméně jak upozorňují ochránci lidských práv, může být použit k represivním opatřením a tlakům na LGBT komunitu a rozhodně do právního systému země nepatří. Indickým gayům tedy nezbývá než doufat, že se platností zákona bude zabývat parlament a dojde k jeho zrušení. Do té doby mohou provozovat sex jen s vědomím, že páchají trestnou činnost :-).




Komentář může přidat jen přihlášený uživatel…
26.12.2013 10:07  
Michalcz
"sex proti přírodě" To teda musel vymyslet nejaky fakt inteligent.
22.12.2013 19:10  
lukaaa84
tak jak Indie pripojila protest proti Slabikari a sere se kam nema, pripojuji i ja
22.12.2013 15:35  
Kofii
Hlavně že osly a jiné zvířata tam šukaj vesele dál... to je podle mě "sex proti přírodě" !!!
22.12.2013 13:38  
MAESTRO.MIREK
Rád bych to podepsal ale přijde mi to dost složitý dostat se k tomu formuláři:)