Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

Vyléčení pacienti s HIV? Ale kdeže,…


Vyléčení pacienti s HIV? Ale kdeže,… (Zveřejněno: 12.12.2013)

(iBoys.cz) Nejdříve to vypadalo jako zázrak medicíny, realita je však jiná! Americký sen se nekoná, "vyléčeným" pacientům se vrátil virus HIV.



Jedná se o případ dvou HIV pozitivních onkologických pacientů, kteří byli v americkém Bostonu léčeni chemoterapií a následně transplantací kostní dřeně a u kterých se po této léčbě zdálo, že se virus HIV v jejich těle již nevyskytuje. Američtí lékaři neváhali tento úspěch prezentovat v médiích, nicméně po pár měsících je vše jinak.

 

U obou pacientů se bohužel přítomnost viru v krvi opět potvrdila, u prvního muže již v srpnu po zhruba 4 měsících od ukončení onkologické léčby a u druhého byl potvrzen výskyt HIV minulý týden. V platnosti tak zůstává smutná pravda - i přes velké pokroky ve výzkumu léčby HIV pozitivních je virus HIV je zatím i nadále nevyléčitelný.

 

Česká republika zatím z hlediska statistik patří ve světovém měřítku k zemím s nižším postižením HIV/AIDS, nicméně v posledních letech dochází ke značnému vzestupu nově diagnostikovaných případů HIV+ osob a celkové číslo zjištěných případů přesáhlo již 2000. Aktuální statistiky k 30.10.2013 naleznete v tomto článku...

 

Z důvodu zamezení šíření klamných informací o bezpečnosti nechráněného sexu, které bohužel někteří uživatelé vkládají do diskuzních fór, bylo diskuzní fórum pod tímto článkem vypnuto.