Infoservis » Zajímavosti z gay světa »

1. prosinec je světovým dnem boje proti…


1. prosinec je světovým dnem boje proti… (Zveřejněno: 30.11.2013)

(iBoys.cz) První prosincový den je již mnoho let v celém světě dnem boje proti chorobě AIDS.



Onemocnění AIDS si za posledních 25 let vyžádalo přes 25 milionů lidských životů. Přitom virem HIV bylo infikováno dalších 40 milionů lidí. Onemocnění se celosvětově stalo hlavní příčinou úmrtí mužů i žen ve věku 15 až 59 let. AIDS se stal největší hrozbou současnosti.

 

I proto si tuto hrozbu celý svět každým rokem právě 1. prosince připomíná. V tento den se vždy koná mnoho akcí, ať již preventivního, nebo charitativního charakteru. Tak například v Praze i Brně vyjedou do ulic osvětové tramvaje, na pražském Václavském náměstí se pak bude konat akce "Hudbou proti AIDS", pořádaná Českou společnosti AIDS pomoc, o.s. Více info o akci na "Václaváku" na letáku níže.

 

Více info o HIV/AIDS najdete třeba na www.aids-pomoc.cz, nebo na slovenském webu www.hivpomoc.sk.

 

Hudbou proti AIDS

 

Hudebníci podpoří Světový den boje proti AIDS. 1. prosince vystoupí na Václavském náměstí bez nároku na honorář.

Několik DJs podpoří Světový den boje proti AIDS přímo na Václavském náměstí u osvětového stánku České společnosti AIDS pomoc, o.s. Přijďte se podívat i Vy! 1.12.2013 od 9 do 15 hodin!

 




Komentář může přidat jen přihlášený uživatel…
01.12.2013 19:52  
gay123gay123
Souhlasím s plusacekem a Ludvíkem
01.12.2013 16:01  
LudvikXVI
EberPositive: nesouhlasím. Pro dotyčného to musí být strašná rána a já bych to asi neunesl. Když mi poslední chlap před pár lety řekl o gel a o kondomu ani slovo, tak jsem ho velmi rychle vykopl. Fakt mi to za to nestojí... A plusáček má pravdu v tom, že lidi jso strašně povrchní a neřeší to. Anální styk bez kondomu v dnešní době si už ani neumím představit, bohužel globalizace a tyhle sr__ky tomu napomohly. A pravdou je, že to sem hodně tahají též imigranti
01.12.2013 09:39  
hiv_plusacek
eberpositiv: ♥️
01.12.2013 09:35  
EberPositiv
Trochu hustý, nemyslíš? Neurážej cizince a Poláky! A nevypisuj zde že je HIV vražda! Vesnické lidi se leknou a na testy raději nepůjdou vůbec. Už to říkala veřejně jednou Bára Básiková v nějakém reklamním šotu a udělalo to jen víc škody. HIV je jen stigma ve společnosti a chronické onemocnění. Pokud se odhalí včas!!! HIV+ osoba, která nekouří, nechlastá, nepřežírá se, sportuje je zdravější než HIV- a má zaručený bezproblémový, kvalitní a dlouhý život. Takže! Šoustejte dál s kým chcete a kde chcete, jen myslete na kondom a pravidelné testování!
01.12.2013 09:19  
hiv_plusacek
prosím prosím ! dávejte na sebe pozor! začíná se tu objevovat povrchnost, podceňování tohoto problému. za měsíc to bude rok, co jsem si zkurvil život. noví pozitivní se na to dívají jako - však se nic neděje, všechno je ok... není ! dokud neberete léky, není vám půl roku zle po infikování, bojíte se dát nejbližším pusu, aby jste jim neublížili... proboho - PROBERTE SE UŽ BUZERANTKY ! kvalitní kondom, nešuakt v cizině, cizince - bacha na poláky (rádi bez kondomů a 40000pozitivních) a nespěte s kurvičkama co jsou každý víkend po buzincích... a choďte kurva na testy ! někdo vás nakazí, dva roky bduete šukat první třídu, pak vám TO náhodou najdou při běžných testech a kdoví kolik kluků jste už infikovali - né infikovali - ZABILI... je to vražda, sobě si život zničte, nikomu jinému ne ! hodně štěstí !