004.cz

Po prvním víkendu je Cohenův film Brüno v britských kinech hitem

Londýn 14. července (ČTK) - Film Brüno v hlavní roli s britským komikem Sachou Baronem Cohenem o výstředním módním novináři se strefil do vkusu britských milovníků filmu. Po prvním víkendu vede britský filmový žebříček návštěvnosti. Uvedla to dnes agentura Reuters. Do britských kin se chystá i druhá verze filmu vhodná pro mládež.

Komedie, ve které si Baron Cohen bere na paškál úzkoprsost a fanatismus, utržila první víkend po uvedení do kin takřka pět milionů liber (asi 150 milionů korun).

Podle britského serveru BBC vstoupí 24. července do britských kin druhá, tentokrát mládeži přístupná verze filmu. Vzhledem k některým scénám byl film vhodný zatím jen pro diváky starší 18 let. Podle BBC je to poprvé, kdy v kinech poběží současně dvě různé verze jediného snímku.

Snímek Brüno o rakouském homosexuálním módním reportérovi, který hledá své štěstí v USA, je takzvaným "fraškomentem" (mockumentary), píše Reuters. Ve filmu plném nadsázky a divokých převleků z velké části vystupují lidé, kteří často vůbec nevědí, že jsou natáčeni. Jejich reakce jsou proto autentické. Podobný formát využil Cohen i ve svém posledním filmu Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj narodu o neomaleném kazašském novináři. Uvedení filmu tehdy mělo za následek asi 200 soudních pří.

Brüno zatím bodoval v Austrálii i v USA. Za tři dny promítání v severoamerických kinech vydělal podle údajů společnosti Universal Pictures 30,4 dolarů (568,6 milionu korun). Před uvedením v USA nechal Cohen z úcty k pozůstalým vystřihnout minutovou scénu se sestrou zesnulého zpěváka Michaela Jacksona.

V britském žebříčku nejnavštěvovanějších filmů Brüno sesadil dosud vedoucí kreslený film Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů. Další místa obsadily filmy Transformers: Pomsta poražených a komedie Pařba ve Vegas.

Po prvním víkendu je Cohenův film Brüno v britských kinech hitem - komentáře

K článku není žádný komentář
pravidla pro veřejnost odkazy rubriky posledních 100 komentářů
© 2001 - 2023 Code004 / | ISSN 1214-4452 | Inzerujte na 004.cz | Powered by phpRS |